Börja med någon form av kampsport

När du känner att det börjar bli tråkigt att bara sitta framför soffan och titta på serier kan det vara hög tid att börja med en ny hobby. Något som har blivit alltmer populärt är kampsport.

Det kan vara allt från Kickboxning till Capoeira som utförs på din lokala kampsportsklubb. Oavsett vad du skulle vilja testa behöver du se till att du har rätt förutsättningar för att börja. Köp det som krävs för att börja med en kampsport innan du sätter igång. När det är dags att sparras behöver du prioritera säkerheten och vara ordentligt skyddad.

Kickboxning

Att kickboxas har inte alltid varit vanligt i Sverige. Det sägs att Kickboxningen har sitt ursprung från Thaiboxning och har blivit populärt i och med ökade resor till Thailand. Kampsporten kombinerar den klassiska boxningstekniken med sparkar och ses som ett bra sätt att träna både kondition och styrka på.

Mixed Martial Arts

För dig som gillar alla möjliga kampsporter är Mixed Martial Arts något för dig. MMA är en av de trendigaste sporterna just nu. Det är stjärnor som Conor Mcgregor och Khabib Nurmagomedov som fått sporten att skjuta i höjden de senaste åren. Det här är en sport som passar alla men bör matchas med rätt partner.