Fixa med din cykel inför sommarsäsongen

Innan sommaren drar igång kan det vara bra att se över din cykel. Det finns flera grejer som måste kollas och eventuellt fixas för att göra din cykel redo för sommarens äventyr. Nedan presenterar vi två olika steg som du behöver för att fixa med din cykel inför sommarsäsongen.

Däcktryck

Det blir mycket enklare att cykla i sommar om däcken på din cykel har tillräckligt med luft i sig. Slangarna i däcken släpper långsamt ut luften, vilket gör att det måste fyllas på regelbundet. Därför är det viktigt att kontrollera hur mycket luft det är i däcken innan du börjar cykla.

Tvätt

Det ser både bra ut och din cykel fungerar bättre när den är ren. Torka av cykeln med en fuktig trasa funkar bra. Det går även att använda diskmedel och diskborste för att få bort smuts som inte vill släppa så enkelt. Ifall du har en elcykel så måste du vara försiktig att inte få in vatten i motor eller batteri.

Det finns andra saker som kan vara lite mer komplicerade att göra också. Det går även att handla på nätet om du vill ha cykelprodukter. Därför är det bra om du tar din cykel till en cykelreparatör som kan se över den.