Få hjälp mot dina smärtor

Om du lider av smärta kan det vara svårt att känna sig glad. Kroppsvärk påverkar nämligen vårt allmäntillstånd även psykiskt. Värk kan yttra sig i stora delar av kroppen och både vara kort- och långvarig. Oavsett vilken typ du är drabbad av finns det flera sätt att få hjälp. Du kan hitta bra information online om vilka behandlingstyper som finns.

Hitta roten till din smärta

För att kunna få rätt hjälp behöver du hitta roten till den smärta du känner. Om du har ont i foten kan det vara en vanlig stukning, värk i armen kan bero på överansträngning och spända muskler i nacken kan komma från att du suttit eller legat i en konstig position.

Du som har långvarig smärta kan lida av sjukdomen fibromyalgi. Det är en diagnos som kan ställas om du har långvarig smärta eller värk i flera delar av kroppen. Om du besöker en läkare eller naprapat kan ni försöka komma fram till vad dina besvär beror på. Du kan också få hjälp mot de flesta problemen. Övningar, rehabilitering och även psykologisk hjälp kan göra stor nytta. Stela muskler kan komma från spänningar och stress, där avslappning kan ha en betydande effekt mot smärtor.