Förbättra ditt hockeyspel

För den som har tränat hockey i några år kan det komma platåer, precis som när man försöker gå ned i vikt, där ingenting händer. Det känns som du inte längre utvecklas och spelet blir inte bättre. Vad kan du göra för att komma på banan igen?

Byta utrustning

Ibland kan det faktiskt vara utrustningen som det sitter i. Sliten och dålig utrustning kommer inte hjälpa dig att bli bättre på sporten. Med nya hockeyhandskar av bra kvalité får du bättre grepp om klubban. Handskarna är också ett viktigt skydd för händerna så de inte skadas av hårda puckar och tacklingar. Hur gamla är dina skridskor? Hur är snörningen och passformen? Äldre skridskor kan var förödande för ditt spel och de behöver inte vara gamla om du tränar ofta, de slits såklart snabbare om du använder dem ofta.

Specialträning

Prata med tränaren om dina problem och be tränaren hålla ett extra öga på ditt spel. Kanske hen kan upptäcka några brister som du kan fokusera extra på. Det är svårt att själv upptäcka då det kan handla om små teknikfel som du tror att du gör rätt. Med mer riktad träning kan du överkomma problem och träna bort dåliga vanor. Dock kan det vara svårt att ha tid med egen träning under lagträningar, du behöver nog åsidosätta tid före eller efter din ordinarie träning för att fokusera på det du vill förbättra.

Utanför träningen

Hur lever du utanför hockeyrinken? Dina vanor och levnadssätt kan vara det som haltar utvecklingen. För mycket festande med alkohol och sena nätter gynnar inte din hälsa. Detsamma med mycket stillasittande mellan träningarna. Du behöver inte röra dig mycket, du håller vikt och muskler genom sporten men kroppen mår bättre om du rör dig varje dag. Din kropp behöver mycket kalorier för att orka de hårda passen och fortfarande ha något över för att bygga muskler. Du behöver se till att du äter ordentligt och att det är rätt kalorier. Det finns inte mycket näring i skräpmat och godis.

Hitta olika utmaningar

Det kan vara bar att hitta olika utmaningar för att förbättra din fysik. tillsammans med kamrater så kan ni bestämma er för att cykla Vätternrundan, Simma Vansbrosimningen, springa Lidingöloppet eller åka Vasaloppet. Huvudsaken är att ni har något att träna inför. Skulle ni genomföra alla fyra så kan ni ju skryta med att ha gjort en svensk klassiker.