Vardagsmotionären

Vissa personer tycker inte att regelbunden träning är så skoj utan tycker det duger gott att vara den vardagsmotionären som man är. Man kanske får tillräckligt med steg på stegräknaren i det yrke man har och man ser till att regelbundet röra på sig när man är ledig.

Cykel till och från jobbet

Ett bra sätt att få sin vardagsmotion är att ta cykel till och från jobbet. Det är inte fråga hur långt man har utan om det är en längre sträcka så får man starta tidigare. det är en ganska enkel matematik. Se till att skaffa dig den cykel som är tänkt för ändamålet. Har du en kortare sträcka till arbetet så kanske en vanlig klassisk cykel passar. Är det en längre sträcka så kanske en hybridcykel kan passa. Välj den cykel som du tycker passar dig bäst och se framförallt till att du använder dig av hjälm när du cyklar.Tänk på att det även fungerar att cykla vintertid om du byter till vinterdäck på din cykel. Så klart så kan man sladda runt ändå på vinterväglag men med dubbdäck eller dubbfria däck på din cykel så går det bättre att få stopp och gör det hela mycket säkrare när det kommit snö på cykelbanorna.

Andra sätt att motionera på

Det finns ju andra sätt att motionera på utan att du behöver gå till gymmet. Se till att ta trappor istället för hissen. När du ska handla så kan du med fördel skaffa dig en kärra som du kan dra bakpå din cykel. Om du inte ska storhandla förstås. Men de flesta gångerna så kan det fungera att ta cykeln till affären och packa dina varor i din dragkärra. Det gäller att vi lär oss att nyttja de gånger då vi faktiskt kan röra på oss och det går även att se städning som ett litet träningspass.Använd gärna stegräknare, forskning har visat att de som använder detta rör på sig mer. Det blir naturligt att vilja addera fler steg när man ser hur mycket man ligger på. Ett annat tips kan vara att hoppa av en station tidigare vid din busshållplats och gå sista biten. Sitter du vid skrivbordet och har ett höj och sänkbart bord, se till att stå så många timmar du orkar om dagen, sätt gärna en notis i din kalender när det är dags att stå. Om du har hund, välj gärna en liten extra sväng. Ta chansen att klippa gräset eller skotta snö. Gillar du mobilspel finns det exempelvis Pokémon Go eller liknande spel som innebär att man måste bege sig ut för att komma vidare i spelet.