För dig som har en fet hud – behandla med rätt produkter

Alla har vi olika hudtyper och för att kunna ta hand om din hud på rätt sätt behöver du ha rätt produkter. Ta därför först reda på vilken hudtyp du har innan du börjar handla. Vet du redan nu att du har fet hud hittar du produkter för fet hud på nätet. Det finns även produkter för andra hudtyper om det inte är rätt för dig.

Olika produkter för olika hudtyper

Att veta vilka produkter din hud behöver är A och O i hudvård. De olika hudtyperna är torr, känslig, normal, fet, mogen och kombinerad. Den vanligaste hudtypen är idag kombinerad. Under vintern kan vi alla dock behöva lite extra fukt i den kalla luften då huden känns extra torr. Det finns idag mycket forskning som kan underlätta för hudvård. Vi vet idag mer om vad de olika hudtyperna behöver för att må bra, till exempel vilka ämnen en produkt bör ha.

Torr hud beror ofta på att huden är skadad eller uttorkad. Det finns många faktorer som kan påverka det yttre lagret av huden och göra den torr. Solen påverkar oss alla men även användning av fel produkter kan skada huden.